Trygg lekeplass

Trygg lek hele vinteren | Hvordan sikre lekeplassen om vinteren

Vinteren er over oss for alvor, og med den kommer det utfordringer for store deler av samfunnet. Snø og is gjør det vanskelig å komme seg fram, men det kan også fort bli en utfordring å holde lekeplasser trygge for barna. 

Også her utgjør kulde, snø og is en stor risiko for ulykker og skader. Men med riktig planlegging og vedlikehold kan man sikre en lekeplass og sørge for at barna får leke trygt hele vinteren. Vi i Aktiv Areal AS har lang erfaring med kontroll av lekeplasser, og i denne artikkelen vil vi gi våre beste tips til en trygg lekeplass om vinteren. 

 

Hvordan sikre lekeplassen om vinteren

 

Det viktigste man kan gjøre for å holde en lekeplass sikker om vinteren er å holde lekeområdet rent og ryddig. Det er viktig å fjerne snø og is fra stier, trapper og lekeapparater regelmessig for å unngå at barna sklir eller faller. Bruk snøskuffer, isskrapere og annet passende utstyr for å fjerne snø og is. Det kan også være lurt å sørge for at det er tilstrekkelig med salt eller sand tilgjengelig for å hindre at det danner seg glatt is. Det er også viktig å huske på at det er mye mørkere om vinteren enn resten av året så god belysning er også noe som kan redusere ulykker på lekeplassen. 

 

Aktiv Areal AS hjelper deg med lekeplasskontroll

 

På en skole eller SFO er det også viktig å snakke med barna om hva som er lov og ikke. Klare regler og instruksjoner hjelper mye, særlig når det er voksne til stede, men etter skoletid er det lite man kan gjøre. Derfor er det viktig å sørge for at området, og de forskjellige apparatene er så trygge som mulig. Det er mange som føler seg usikker på om lekeplassene er trygge nok, og det er her vi i Aktiv Areal AS kommer inn som uavhengige kontrollører.

Hvis du føler deg usikker på lekeplasskontroll, hjelper vi deg mer enn gjerne. Vi tilbyr uavhengige kontroller som gjør at du kan føle deg trygg på at lekeplassen din er sikker. Alle som eier en lekeplass er pålagt å sikre at den er trygg for lek, og vi i Aktiv Areal AS vil gjøre dette så enkelt som mulig for deg. Hvis vi finner noen avvik vil vi gjøre det lett for deg å forstå hva som er galt, og hva som må gjøres. Vi tar bilder og skriver utførende om hva som må gjøres slik at det ikke oppstår misforståelser. 

Ta kontakt med oss i Aktiv Areal AS i dag for å sikre at du har en trygg lekeplass, også gjennom hele vinteren og alt den bringer med seg av snø og is! 

 

Ofte stilte spørsmål

 

Hvordan sikrer man en lekeplass om vinteren?

Det viktigste man kan gjøre for å holde en lekeplass sikker om vinteren er å holde lekeområdet rent og ryddig. Det er viktig å fjerne snø og is fra stier, trapper og lekeapparater regelmessig for å unngå at barna sklir eller faller.

 


Hvordan er det lettest å fjerne snø og is fra en lekeplass?

Bruk snøskuffer, isskrapere og annet passende utstyr for å fjerne snø og is. Det kan også være lurt å sørge for at det er tilstrekkelig med salt eller sand tilgjengelig for å hindre at det danner seg glatt is.

 


Hvilket ansvar har jeg som eier av en lekeplass?

Alle som eier en lekeplass er pålagt å sikre at den er trygg for lek, og Vi i Aktiv Areal AS vil gjøre dette så enkelt som mulig for deg. Hvis vi finner noen avvik vil vi gjøre det så lett som mulig for deg å forstå hva som er galt og hva som må gjøres.

 

0
Feed

Skriv en kommentar